Šťáva z červené řepy má spoustu léčivých účinků: Obsahuje významné množství draslíku a železa, dále sodík, vápník, hořčík, křemík, selen, měď, fluor, kobalt, vanad, lithium, jód, cesium a rubidium – vše v optimálních dávkách. Řepa obsahuje vitamíny skupiny B (kyselinu listovou, cholin), vitamin H (biotin) a provitamin A, méně vitamín C, flavonoidy, temně rudý betain ( po konzumaci řepy způsobuje neškodné zbarvení moči do červena, strhává s sebou toxiny, je antioxidant), organické kyseliny – jablečnou, vinnou, šťavelovou a citrónovou, vlákninu pektin (stimuluje peristaltiku střev a čistí je od jedovatých usazenin), aminokyseliny (asparagin, glutamin – pro metabolismus mozku), cyklické deriváty aminokyselin – betakyaniny (betanin), betalainy, triterpenoidní saponiny látky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Velmi důležitý je obsah antokyanových barviv (protinádorový účinek).
Lahodná a zdravá šťáva z jablek a červené řepy z nedalekých Lhenic.
Detailní popis produktu
Jablko 80% - řepa 20%
Výrobce: Pěstitelská pálenice a moštárna Karel Gregora, Netolická 295, 384 02, Lhenice
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V šumavském podhůří leží obec Lhenice, kde se už odedávna pěstují ovoce. Pro okolí Lhenic se vžilo označení Zahrada jižních Čech. Na tuto krásnou stoletou tradici navázala i firma Karel Gregora. Firma provozuje pěstitelskou pálenici a moštárnu, kde zpracovávají nejen své vlastní ovoce, ale i ovoce dovezené od jiných lidí. V moštárně se zpracovává nejen ovoce peckové, tak i ovoce jádrové. Ovocná šťáva je čistě přírodní produkt bez chemické konzervace. Pro více informací navštivte stránky firmy Karel Gregora - www.lhenickaovocnastava.cz